Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybko WIRUS!

Chyba Klamiesz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Pobrałem klienta x-kinga 3dni temu jakoś i żałuję tego bo tam aż roiło się od robali . Ok wykasowałem klienta etc. Ale Dziś jak odpalę kompa i wejdę (Mój Komputer --> Dane D: to tam jest plik (100kb bkhgd.exe) to na bank wirus bo jak mam włączonego avasta to mi wykrywa jako robak malware i jak go wykasować jeżeli ten avast to gówno ? a nawet avasta odinstalować nie mogę aby zainstalować innego antywirusa .. Jak wezmę bkhgd.exe prawym i usuń to skasuje się aleee potem DANE D: nie chce się włączyć bo wyskakuje (Żebym wybrał jakim programem chcę odpalić dane D: ;ooo)

Piszę to tutaj ponieważ tu jest pełno dobrych programistów to pewnie znają się na wirusach a ten może się okazać dla mojego staruszka weterana bo 10lat bardzo groźny ;//

Moderatorów proszę o nie zamykanie bo kurde już trzeci raz w tym roku będę miał formata już raz miałem jakiegoś wirusa ale byl poważny (zakraplacz) ..

[img]http://havitus.pl/screeny/sygnatura.gif[/img]

Opublikowano

musisz teraz wywalic kompa przez okno bo ci wirus zainfekuje dom ;x

a tak wgl...

avast to syf.. i to nie jest zaden wirus ^.6

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Alt+ctrl+del -> Menadżer zadań -> prawym myszy na każdy z poniższych processów -> zakończ proces

ashServ.exe

aswUpdSv.exe

ashWebSv.exe

ashMaiSv.exe

ashDisp.exe

i próbuj odinstalowac teraz przez panel ^^

jak nie zadziala to pobierz aswclear.exe

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Nie mam tych procesów bo avast wyłaczony jest . Nie wiem kurde może jest deinstalka jakas w folderze ? ;x

[img]http://havitus.pl/screeny/sygnatura.gif[/img]

Opublikowano

Spróbuj odinstalować w trybie awaryjnym, to że masz problemy z odinstalowaniem wychodzi że był źle zainstalowany i dlatego tak się dzieje. Plik który podajesz możesz przeskanować przy pomocy strony https://www.virustotal.com/ dam ci wyjdzie prawda na temat tego pliku. Co do antywirusa polecam AVG. Korzystam z niego i naprawdę nie narzekam. Strony które zawierają wirus od razu mi blokuje zaznacza tam gdzie jest syf skanuję pocztę aktualizuje bazę wirusów codziennie i jest darmowy. Nie narzekam ale gorąco polceam

Opublikowano

Ostrzegałem przed tym . Ja już ten syf dawno wyrzuciłem z kompa .Przeskanowałem + ccleaner i na szczęście nie ma już żadnych problemów.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Miałem praktycznie to samo.

Najlepiej weź przywróć system do wcześniejszego stanu.

Instrukcja: Start---Wszystkie Programy----Akcesoria----Narzędzia systemowe---Przywracanie systemu.

Najlepiej przywróć kompa gdzieś do ok. tydzień przed.

Pozdrawiam Contamess.

@Edit